Poraba goriva pri avtomobilih

Vsak avtomobil porabi toliko goriva kolikor kilometrov prevozite. Razlika se zelo pozna pri temu ali je avtomobil na bencinsko ali dizelsko gorivo, koliko konjskih moči ima avtomobil, kako težko je vozilo, kakšne pnevmatike imate na vozilu, kje in kako se vozite ter verjetno še kakšen dejavnik, ki lahko vpliva na samo porabo goriva. Vsa vozila Hyundai lahko dobite pri podjetju Autobinck Ljubljana. Avto na dizelsko gorivo porabi dosti manj kot pa avtomobil z bencinskim gorivom. Pa sedaj vzemimo za primer vozilo Hyundai i30, ker je to avtomobil nižjega cenovnega razreda in ga lahko dobite z bencinskim in dizelskim motorjem. Hyundai i30 z dizelskim motorjem porabi manj goriva kot pa Hyundai i30 z bencinskim motorjem. Ta razlika je lahko kar velika, je pa res, da je pa cena dizelskega avtomobila Hyundai i30 tudi nekoliko višja od bencinskega motorja, obenem pa imamo tudi nekoliko višjo plačilo pri registraciji dizelskega avtomobila.

Torej če letno ne delate veliko kilometrov je boljše kupiti bencinski motor kot pa dizelskega. Hyundai i30 z bencinskim motorjem je cenejši, zato si je boljše izračunati razliko cene med bencinskim in dizelskim motorjem ter se po tem odločiti katerega se nam bolj splača kupiti. Če pa bi radi tudi privarčevali pri porabi goriva pri vozilu Hyundai i30 potem lahko to dosežete tako, da mu namestite gume z manjšim premerom, ker tudi tako dosežete, da bo avto imel nižjo porabo. Da pa vam nebo čudno, ker bo v zimskih mesecih poraba nekoliko višja. To se zgodi zato, ker imajo zimske gume večje trenje, kar tudi pripomore k nekoliko višji porabi goriva.

Preberite tudi sorodno vsebino o prodaji avtomobilov: http://hude-igre.jigsy.com/entries/digitalni-tisk/potek-prodaje-avtomobilov

Go Back

Comments for this post have been disabled.

Išči

Knjiga gostov
Dodajte svoj komentar